Roderick Verdonck Huffnagel plaatsvervangend regiodirecteur Amsterdam bij directoraat-generaal Douane

Roderick Verdonck Huffnagel wordt per 1 januari 2022 plaatsvervangend regiodirecteur Amsterdam bij het directoraat-generaal Douane, ministerie van Financiën.

Douane Amsterdam kent een ambtsgebied dat grotendeels samenvalt met de provincies Noord- en Zuid-Holland, alleen de mainports Rotterdam Haven en Schiphol vallen daarbuiten. De werkzaamheden worden verricht vanuit Amsterdam, Rotterdam (Rotterdam The Hague Airport), Den Haag (Internationaal postsorteercentrum PostNL), IJmuiden (Ferry) en Den Helder (Kustwacht). Het regiokantoor onderscheidt zich doordat het naast de processen Klantmanagement en Fysiek Toezicht ook het proces Invordering voor Douane NL voor haar rekening neemt. Daarnaast valt ook het landelijke Douanelaboratorium, gevestigd in Amsterdam, onder de verantwoordelijkheid van de regio.

Thérèse van der Poel, regiodirecteur Douane Amsterdam: “We zijn blij met de benoeming van Roderick. Hij heeft ervaring opgedaan met het aansturen van de unit klantmanagement binnen Douane Amsterdam. Roderick is een energieke en optimistische manager, met een samenbindende leiderschapsstijl waardoor hij ontwikkelingen op het gebied van klantmanagement stimuleert en implementeert.”

Roderick Verdonck Huffnagel: “Op 1 januari 2022 word ik benoemd als plaatsvervangend regiodirecteur Douane Amsterdam. Wat een mooie manier om het jaar te beginnen. Ik ben er trots op dat ik voor deze organisatie mag blijven werken. Bovendien zie ik ernaar uit om mijn werk waarmee ik het afgelopen jaar in mijn leerwerkplek was begonnen, voort te zetten."

Roderick Verdonck Huffnagel begon zijn loopbaan als managementtrainee bij de Belastingdienst. Vervolgens werkte hij als teamleider bij MKB om zijn loopbaan te vervolgen bij de Douane in de functie van programmamanager leiderschap en cultuur. Het afgelopen jaar was Roderick al werkzaam bij Douane Amsterdam op een leerwerkplek als plaatsvervangend directeur.

Roderick Verdonck Huffnagel studeerde internationale betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.