Wout Jan Adema directeur Bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat

Wout Jan Adema start op 1 januari 2022 als directeur bedrijfsvoering bij Rijkswaterstaat West–Nederland Noord bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Wout Jan Adema

Momenteel werkt Wout Jan als programmamanager SLA Beheer en onderhoud 2022-2025 in opdracht van bestuur Rijkswaterstaat (RWS). Daarvoor vervulde hij diverse functies bij RWS Noord-Nederland als bedrijfscontroller, districtshoofd en nam hij de functie directeur netwerkmanagement waar.

Drs. W.J. (Wout Jan) Adema studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

West–Nederland Noord (WNN) is een van de zeven regionale dienstonderdelen van RWS die dagelijks werken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Om de opgaven goed uit te kunnen voeren heeft de directeur bedrijfsvoering een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de interne processen hierbij ondersteunen en is hij medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat als geheel.

'Met Wout Jan heeft WNN een deskundig collega en doortastend directeur erbij. Met zijn energie en humor gaan we een mooie samenwerking tegemoet', aldus Tjeerd Roozendaal, hoofdingenieur-directeur WNN.

Wout Jan zegt over zijn benoeming: 'Ik kijk ernaar uit om samen met de bevlogen professionals van de directie Bedrijfsvoering mij in te zetten voor de grote renovaties, het onderhoud en de vernieuwing van onze infrastructuur. Graag zet ik mijn kennis en ervaring in om vanuit Bedrijfsvoering die zichtbare en betrouwbare partner te zijn voor de collega’s die werkzaam zijn in andere processen binnen Rijkswaterstaat.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.