Wilbert van de Griendt programmadirecteur Schulden bij Financiën

Wilbert van de Griendt wordt met ingang van 1 februari 2022 benoemd tot programmadirecteur Schulden binnen het directoraat-generaal Herstel bij het ministerie van Financiën.

Wilbert van de Griendt

Als onderdeel van de Hersteloperatie kinderopvangtoeslagen heeft het Kabinet begin 2021 aangekondigd een oplossing te willen bieden voor de schuldenproblematiek van gedupeerde ouders. De programmadirecteur Schulden zal de uitvoering van het beleid ten aanzien van de Hersteloperatie kinderopvangtoeslag verder vorm gaan geven.

'Met Wilbert halen we een zeer ervaren en bekwame programmadirecteur in huis die een wezenlijke bijdrage zal leveren aan het oplossen van de schuldenproblemen van gedupeerden. We hebben vertrouwen in Wilbert en in zijn manier van werken. We wensen hem alle succes', aldus Coen van de Louw, programma-DG Herstel Toeslagen.

Wilbert van de Griendt: ‘Er ligt een opgave voor me die verder gaat dan zomaar een lastige klus. Heel Nederland kijkt mee. Beleid, uitvoering en maatschappelijke opgave komen erin samen. Ik hoop op grond van mijn ervaringen samen met alle betrokken partijen mede bij te dragen om het ongekende onrecht dat ouders is aangedaan teniet te doen.’

Drs. W.L.J. (Wilbert) van de Griendt is momenteel directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiervoor was hij directeur van de Klantdirectie Regulier Economisch bij de Immigratie en Naturalisatie Dienst. Eerder was Wilbert onder meer projectdirecteur Re-integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wilbert van de Griendt studeerde Politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Deze vacature was niet opengesteld omwille van de gewenste snelheid. Er was snel iemand nodig en Financiën had al een geschikte kandidaat.