Benjamin Jansen directeur Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics bij de Belastingdienst

Benjamin Jansen wordt met ingang van 1 maart 2022 benoemd tot directeur Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiƫn.

Benjamin Jansen

'Benjamin gaat in de komende periode een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de directie Datafundamenten en Analytics (DF&A). Daarbij gaat zijn aandacht uit naar de relatie met de omgeving en het voldoen aan wensen van opdrachtgevers en zeker ook naar de ontwikkeling van de interne DF&A-processen en innovatie. Benjamin kent het domein analytics goed en heeft ruime leidinggevende ervaring, zowel binnen de overheid als daarbuiten. We wensen Benjamin veel succes', aldus Janet Helder, plaatsvervangend directeur-generaal Belastingdienst.

Benjamin Jansen: 'Het gebruik van data en algoritmes krijgt in onze samenleving een steeds belangrijker rol. Dat biedt nieuwe kansen, ook voor de overheid. Tegelijk stelt het hoge eisen op het gebied van transparantie en het afleggen van verantwoording. Graag geef ik leiding aan de ontwikkeling die de directie DF&A intern en in relatie tot de omgeving daarin gaat doormaken.'

Dr. B. (Benjamin) Jansen is momenteel directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming. Hiervoor was hij onder meer plaatsvervangend directeur Sanctie en Preventiebeleid bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Benjamin Jansen studeerde Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is gepromoveerd in Technische Wiskunde en Informatica aan de Technische Universiteit Delft.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.