Kimberley Wedage MT-lid Klimaat bij EZK

Kimberley Wedage-Mol start op 1 februari 2022 als MT-lid Nationaal Klimaatbeleid bij de directie Klimaat van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De directie Klimaat richt zich op het vormen én uitvoeren van het nationale, Europese en internationale klimaatbeleid.

Niels Kastelein, directeur Klimaat: 'Kimberley is een groot jong talent dat stevige kennis en ervaring meebrengt op het energiebeleid, wat het hart vormt het de klimaat- en energietransitie waaraan dit kabinet gaat werken. Ik ben dan ook heel blij dat ze ons komt versterken om het nationale klimaatbeleid vorm te geven.'

Kimberley Wedage is enthousiast over haar nieuwe functie: 'Er ligt een enorme opgave om op korte termijn invulling te geven aan de hoge ambities van het kabinet op het terrein van klimaat. Ik kijk ernaar uit om hier samen met de collega's invulling aan te geven en gezamenlijk ook andere te motiveren hier vorm aan te geven. Het is een geweldige kans om op deze manier een bijdrage te blijven leveren aan de uitdagingen waar het DG Klimaat en Energie voor staat.'

Kimberley Wedage-Mol is sinds 2015 werkzaam bij het ministerie van EZK. Zij was betrokken bij het tot stand brengen van het Klimaatakkoord in 2019. Vanaf oktober 2019 was zij clusterleider Stimuleringsregeling Duurzame Energieproducti (SDE) bij de directie Elektriciteit.

Kimberley Wedage studeerde economie aan de Tilburg University.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.