Agaath Cleyndert algemeen directeur NIFP

Agaath Cleyndert wordt per 1 februari 2022 algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid. Zij volgt Jaap Koopman op die de functie sinds januari 2021 ad interim bekleedt.

Agaath Cleyndert

Michel Groothuizen, plaatsvervangend hoofddirecteur DJI: 'Agaath is een ervaren bestuurder die het NIFP verder op de kaart kan zetten. Vanuit haar vorige functies heeft zij ervaren wat het betekent om voor kwetsbare mensen in de samenleving op te komen. Hier is een parallel te trekken met de vaak kwetsbare doelgroepen van het NIFP. Ook hier spelen onderwerpen als de menselijke maat en afwegingen tussen individuele en maatschappelijke belangen bij uitstek een rol.’

Agaath: 'Ik heb erg veel zin in mijn start bij DJI en het NIFP. De dubbele opdracht: het helpen om Nederland veilig te houden én recht doen en goede zorg leveren aan een doelgroep met vaak complexe psychische kwetsbaarheden spreekt me met al zijn uitdagingen aan. Ik ga er met veel energie aan beginnen en verheug me op de samenwerking met zoveel deskundige collega’s.'

Mr. A.C. (Agaath) Cleyndert was de laatste maanden kwartiermaker bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar zij betrokken was bij het inrichten van het stelsel rond de Wet Digitale Overheid en het programma Werk aan Uitvoering. In de periode daarvoor was zij twee jaar algemeen directeur Toeslagen bij de Belastingdienst. Binnen de Belastingdienst heeft zij diverse managementfuncties bekleed. In de periode voor de Belastingdienst werkte Agaath bij de ING Bank.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Dienst Justitiële Inrichtingen. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.