Stefanie Spekreijse directeur Communicatie, dienstverlening en vergunningen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport

Stefanie Spekreijse wordt per 1 februari 2022 directeur Communicatie, dienstverlening en vergunningen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Stefanie Spekreijse

Stefanie werkt sinds 2002 bij de (voorlopers) van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Zij bekleedde verschillende managementfuncties en sinds mei 2021 maakt zij als waarnemend directeur deel uit van het directieteam van de ILT. Momenteel is zij ook voorzitter van het crisiscoördinatieteam COVID-19.

Stefanie Spekreijse MPA, heeft aan de Nederlandse School voor Openbaar bestuur de Master of Public Administration afgerond. Eerder volgde zij onder andere de opleiding verkeersvlieger en flight Instructor aan de Martinair Vliegschool Lelystad.

Inspecteur-generaal Jan van den Bos: 'Sinds mei vorig jaar, met het vertrek van Kees van Nieuwamerongen en later Frank van Diepenbeek naar het ministerie van Financiën, heeft Stefanie als waarnemend directeur zitting in het IG-team, het directieteam van de ILT. Ik heb haar zien opereren als een ervaren en inspirerende directeur, met een goed oog voor de medewerkers en hun ontwikkeling. Ook heeft ze een goed gevoel voor het samenspel tussen politiek, beleid, uitvoering, inspectie en externe partijen. Stefanie brengt een grote kennis en ervaring mee uit de inspectie zelf. Die ervaring vormt een mooie aanvulling op de competenties van de andere leden van het IG-team. Ik ben dan ook erg blij dat ik haar deze vaste directeursfunctie kan aanbieden en haar zo kan behouden voor de ILT.'

Stefanie: 'Ik ben heel blij dat ik vanuit mijn rol als lid van het IG-team een bijdrage mag leveren aan de verdere ontwikkeling van deze mooie organisatie, die dit jaar 10 jaar bestaat. Een van de opgaven voor de komende jaren is om de dienstverlening verder uit te breiden, de vergunningverlening te optimaliseren en de zichtbaarheid naar de buitenwereld te vergroten. Een opgave waar ik me met veel energie en samen met mijn collega’s voor wil inzetten.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD in samenwerking met de inspecteur-generaal van de ILT. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.