Anneke Veldman- Kalma directeur Gegevens bij de directie Centrale Administratieve Processen bij Belastingdienst

Anneke Veldman- Kalma zal met ingang van 21 maart 2022 benoemd worden tot directeur Gegevens bij de directie Centraal Administratieve Processen (CAP).

Binnen het cluster Gegevens van CAP heeft de Directeur - naast het samenwerkend leidinggeven aan afdelingshoofden - als belangrijke opgave het beheren en verwerken van gegevensstromen van de Belastingdienst op basis van een wettelijke grondslag.  Digitalisering speelt hierin een steeds grotere rol. Naast de massaliteit van deze processen is het belangrijk in de aansturing tevens de balans te zoeken zodat burgers en bedrijven zich geen nummer voelen.
Gegevens moeten steeds meer vooraf beschikbaar zijn zodat de juiste gegevens op de juiste plek in de aangifte verschijnen. Door aangiftes ‘voor in te vullen’ wordt toezicht als het ware aan de voorkant van het proces gelegd. Daarmee wordt het voor burgers en bedrijven makkelijker en worden fouten later in het proces steeds beter voorkomen.

Jan Melsen, algemeen directeur CAP: ‘Anneke heeft een ruime ervaring in het leidinggeven bij bedrijven met een maatschappelijk belang en daar onder andere belangrijke veranderprocessen gerealiseerd. Met haar energie, enthousiasme en bevlogenheid kan zij met het team belangrijke stappen zetten in de realisatie van het op basis van wettelijke grondslagen beheren en verwerken van de gegevens, het meerjarig gegevensplan. Wij zijn blij dat Anneke ons team komt versterken met haar brede kennis en ambitie.’

Anneke: ‘Met veel enthousiasme kijk ik er naar uit om bij de Belastingdienst aan de slag te gaan. Om samen met de nieuwe collega’s de transitie van de werkprocessen en ICT systemen vorm te gaan geven en zo te werken aan een financieel gezond Nederland’.

Anneke Veldman-Kalma is sinds 2013 werkzaam bij Vitens in verschillende leidinggevende functies. Sinds 2016 is zij verantwoordelijk voor de afdeling Klant & Facturatie. Anneke studeerde Technische Bedrijfswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het Ministerie Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.