Barbara Goezinne wordt directeur-kwartiermaker van de nieuwe programmadirectie / plaatsvervangend DG COVID-Zorg bij VWS

Drs. Barbara Goezinne start op 1 maart 2022 als directeur-kwartiermaker voor de directie COVID-Zorg bij het ministerie van VWS. Zij gaat aan de slag om deze programmadirectie vorm te geven. Ze geeft daarbij leiding aan de COVID-werkzaamheden voor de zorg en kijkt zorgbreed naar (de effecten van) COVID-19.

De programmadirectie start de COVID-onderwerpen die nu zijn belegd bij de directies Curatieve Zorg en Geneesmiddelen en Medische Technologie. De insteek is dat bepaalde COVID-onderwerpen vanuit DGLZ en andere delen van VWS stapsgewijs worden toegevoegd.

Barbara wordt tevens plaatsvervangend DG voor COVID-Zorg en rapporteert direct aan de bewindspersonen en is ook het directe aanspreekpunt voor veldpartijen.

Ronnie van Diemen, directeur-generaal Curatieve zorg: 'Barbara laat een mooie combinatie zien van warmte en stevigheid. Ze is in staat om mensen ruimte en vertrouwen te geven. Ze werkt graag aan inhoud en aan de opbouw van de organisatie. Ze heeft plezier in het crisiswerk. Ze durft daarbij ook “atypisch” te acteren en is nieuwsgierig naar het veld waar ze snel een netwerk op wil bouwen. Barbara heeft veel ervaring met het adviseren van bewindspersonen. Dat is een mooie combinatie van eigenschappen voor de functie van kwartiermaker en pDG COVID-Zorg.'

Barbara Goezinne: ‘De opdracht, de mensen en de missie spraken mij in alle gesprekken met het ministerie direct aan en ik zet mijn energie en kennis dan ook heel graag in om samen de zorg nog beter voorbereid te maken op de pandemie die ons al zo lang in haar greep houdt.'

Barbara werkt momenteel als directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van OCW. Zij neemt daar deel aan de Bestuursraad bij en adviseert direct aan politiek en ambtelijke top van het departement. Eerder was ze onderzoeksdirecteur bij de Algemene Rekenkamer, onder andere voor het domein van VWS.

Barbara studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit en Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Vanwege de urgentie van de opgave is deze benoeming tot stand gekomen via een verkorte procedure met een beperkt aantal kandidaten. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS.