Gerrit de Keizer Regiodirecteur Zuid directie Grote Ondernemingen Belastingdienst

Gerrit de Keizer is met ingang van 1 februari 2022 benoemd als Regiodirecteur Zuid bij de directie Grote Ondernemingen (GO) van de Belastingdienst.

De directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profitorganisaties. De complexiteit van het klantpakket zit in de combinatie van bijzonder omvangrijk en/of fiscaal hoogstaande kwesties. Het betreft de grootste posten van Nederland die veelal ook politiek-maatschappelijk gevoelig zijn. De regio Zuid bestaat uit de units Breda, Maastricht en Eindhoven, die verantwoordelijk zijn voor de behandeling van grote ondernemingen, non-profit organisaties en zeer vermogende personen in het zuiden van het land.

Gerrit vult samen met twee andere regiodirecteuren gezamenlijk het tactische management voor deze regio in. Het accent ligt op de realisatie van de doelen van de eigen teams binnen de gegeven strategische richting en op het leveren van input voor de strategische richting van de regio en de GO-directie.

Niels Smetsers, plaatsvervangend algemeen directeur GO: 'Gerrit neemt deze functie al ruime tijd naar tevredenheid waar. Gerrit is niet alleen iemand die het werkterrein van GO door en door kent, maar ook begrijpt wat er nodig is voor onze medewerkers om dat goed uit te kunnen voeren.'

Gerrit: 'Ik heb erg veel zin om verder te gaan in de functie waarin ik nu bijna een jaar bezig ben. Er is veel te doen binnen GO en deze functie geeft mij een mooie kans daar mijn steentje aan bij te dragen.'

Gerrit de Keizer is sinds 1 februari 2021 waarnemend regiodirecteur Zuid. Gerrit heeft een lange carrière bij de Belastingdienst, merendeels bij de directie GO en bij de Corporate Dienst Vaktechniek, in diverse vaktechnische functies.

Gerrit heeft fiscale economie gestudeerd aan de Katholieke universiteit Brabant.

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.