Jack Twiss Quarles van Ufford ambassadeur Vilnius

De ministerraad heeft op voorstel van minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken ingestemd met de benoeming van Jack Twiss Quarles van Ufford tot ambassadeur in Vilnius, Litouwen. De benoeming is pas definitief als de Litouwse regering er goedkeuring aan heeft gegeven.

Jack Twiss Quarles van Ufford

Jack Twiss Quarles van Ufford is momenteel directeur Inlichtingen bij de AIVD. Eerder was hij onder andere raadadviseur Buitenlandse Zaken en Defensie bij het Kabinet van de Minister President. Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken was hij onder meer vertegenwoordigerbij de Palestijnse Autoriteit, hoofd van de politieke afdeling in Washington en particulier secretaris van de minister voor ontwikkelingssamenwerking.

De benoeming op deze functie vindt plaats in het kader van de uitwisseling tussen de Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Buitenlandse Zaken.