Angelique Bleijie hoofd Analyse Proeftuin Migratieketen bij JenV

Angelique Bleijie wordt per 1 februari 2022 benoemd tot hoofd Analyse Proeftuin Migratieketen bij de directie Regie Migratieketen van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Angelique Bleijie

De directie Regie Migratieketen binnen Justitie en Veiligheid stelt de migratieketen en haar partners maximaal in staat de vreemdelingenwet en het vreemdelingenbeleid snel en zorgvuldig uit te voeren. In dit werkveld is het dan ook cruciaal dat besluiten worden genomen op basis van de juiste feiten. Hiervoor zorgt de Analyseproeftuin Migratieketen (APM). APM is een structureel samenwerkingsverband van het ministerie van JenV en de partners in de migratieketen. De afdeling maakt hoogwaardige (ketenbrede) analyses en kan snel inspringen op informatievragen uit de politiek of maatschappij.

Karin Morren, directeur Regie migratieketen: 'Ik ben erg blij dat Angelique benoemd is als hoofd APM. Angelique heeft de afgelopen periode bewezen dat zij goed in staat is om data en beleid te verbinden. Angelique heeft een duidelijke visie en is innovatief. Zij is daarbij goed in staat om haar team en de keten daarin mee te nemen. Dit doet zij op een authentieke manier. Angelique is een mooie toevoeging aan ons MT en ik kijk ernaar uit om met haar verder samen te werken.”

Angelique Bleijie: 'APM heeft als doel feiten en cijfers uit de migratieketen zo inzichtelijk mogelijk te maken om daarmee het goede gesprek te voeren. APM staat dan ook voor een mooie en grote uitdaging. Ook verwachten we dat door het gebruik van innovatieve en nieuwe technieken binnen het ministerie van JenV nieuwe inzichten in beeld kunnen worden gebracht. Alles uiteraard binnen de kaders van de privacy en security wetgeving. Daarbij proberen we ook buiten de box te denken. Ik kijk ernaar uit om met de ketenpartners, de afdeling en de directies, deze doelen te verwezenlijken en nieuwe ontwikkelingen samen op te pakken.'

Angelique Bleijie is sinds 2020 plaatsvervangend hoofd APM. Zij heeft daarvoor ruime (beleids)ervaring opgedaan in de migratieketen. Angelique heeft econometrie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.