Youssef Boutachekourt MT-lid Weerbare Samenleving bij SZW

Youssef Boutachekourt start op 1 maart 2022 als MT-lid Weerbare Samenleving bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Binnen het thema Weerbare Samenleving vergroten we de weerbaarheid van gemeenten, professionals en gemeenschappen in het omgaan met ontwikkelingen die integratie, de democratische rechtsorde en de sociale stabiliteit onder druk zetten. Denk daarbij aan preventie van maatschappelijke spanningen, extremisme, radicalisering, het tegengaan van ongewenste buitenlandse inmenging, en het vergroten van de veerkracht en weerbaarheid van kwetsbare personen en groepen tegen ongewenste beïnvloeding.

Arjan van Noort, directeur Samenleving&Integratie: 'Met Youssef verwelkomen wij een ervaren manager die structuur en rust kan brengen in een dynamisch werkveld en die vanuit een goed begrip van de maatschappelijke vragen leiding kan geven aan de vernieuwing van onze beleidsagenda op veerkracht en weerbaarheid.'

Youssef Boutachekourt: 'Ik heb erg veel zin om een bijdrage te leveren aan het creëren van een weerbare samenleving. In een tijd waarin spanningen in de samenleving toenemen, is het van belang dat we werken aan duurzame oplossingen om deze weerbaarheid te vergroten. Dit is een grote uitdaging. Ik zie ernaar uit om hier samen met alle professionals binnen en buiten het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan te werken. 

Youssef is momenteel manager externe overheidssamenwerking bij de Belastingdienst.

Hiervoor vervulde hij diverse leidinggevende functies op verschillende plekken bij de Belastingdienst. Youssef studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en is gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg op het terrein van culturele diversiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en SZW. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.