Yardena Shitrit consultant bij ABDTOPConsult

Yardena Shitrit wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming, die plaatsvindt omdat de termijn van een zittende consultant verstrijkt, gaat in op 1 februari 2022.

Yardena Shitrit

ABDTOPConsult is een kleine adviesgroep van ervaren topambtenaren, die binnen de Rijksoverheid snel inzetbaar is bij complexe of urgente vraagstukken, van onderzoek en advies tot interim-functievervulling.

'Ik ben blij en vereerd met deze benoeming', zegt Yardena Shitrit. 'ABDTOPConsult kent een grote diversiteit aan opdrachten, die goed aansluiten bij mijn loopbaan binnen en buiten de publieke sector. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s bij te dragen aan de uitdagingen waar we met z’n allen voor staan.'

Directeur ABDTOPConsult Siebe Riedstra: 'Met Yardena wordt het team versterkt met iemand met kennis en ervaring van het lokaal openbaar bestuur en meerdere maatschappelijke domeinen.'

Drs. Y. (Yardena) Shitrit heeft in uiteenlopende portefeuilles ervaring opgedaan in onderwijs, zorg, personeel & organisatie, cultuur en de energiesector. Ze was onder meer directielid en Chief Human Resources Officer van de gemeente Amsterdam, decaan in het Hoger Onderwijs, kwartiermaker in de zorg en lid Raad van Bestuur van een uitzend- en adviesorganisatie.

Yardena Shitrit studeerde Bestuurskunde en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2021 volgde ze het TMG Talent Ontwikkel Programma.

Deze benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.