Veronique Janssen directeur Financiën en Control bij de Koninklijke Marechaussee bij Defensie

Veronique Janssen wordt vanaf 1 maart 2022 directeur Financiën en Control bij de Koninklijke Marechaussee. Zij volgt Margreet Schulte op, die reeds is gestart als manager Bedrijfsvoering bij de Rijksschoonmaakorganisatie.

Veronique is momenteel afdelingshoofd Begrotingszaken bij de hoofddirectie Financiën en Control van het Ministerie van Defensie. In eerdere functies was zij onder andere werkzaam bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de gemeente Den Haag. Ook was zij al eerder in financiële functies werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.

Veronique: 'Na de afgelopen jaren met veel plezier dicht op de politiek bestuurlijke besluitvorming gewerkt te hebben, is het voor mij het moment voor een stap weer dichter bij de uitvoering. Ik voel me verbonden met de Koninklijke Marechaussee en ben dan ook trots en blij dat ik weer onderdeel mag uitmaken van deze mooie organisatie. Ik houd van de veelzijdigheid en complexiteit van onze taken en uitdagingen. Altijd in beweging en volop actueel.'

Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Hans Leijtens: 'Ik ben zeer verheugd over de terugkeer van Veronique bij de Koninklijke Marechaussee en haar toetreding tot de Marechausseeraad. Ik reken erop dat zij met haar lange staat van dienst in haar vakgebied een grote bijdrage zal leveren aan het toekomstbestendiger maken van de Koninklijke Marechaussee.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Defensie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.