Ingrid Vanhecke directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering bij SZW

Ingrid Vanhecke start 15 april 2022 als directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (DSU) bij onderdeel pSG van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De directie DSU is verantwoordelijk voor de uitvoering van een groot pakket aan sociale ondersteunende maatregelen die belangrijk zijn voor de maatschappij. Zoals bijvoorbeeld coronasteunmaatregelen, zoals de controles op de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de uitvoering van ondersteuningsmaatregelen voor omscholingen, de uitkering van de zorgbonus.

Daarnaast is de directie verantwoordelijk voor de uitvoering van de financiële administratie van diverse departementen, het aansturen van het expertisecentrum Leren en Ontwikkelen en het onderhouden van contacten met de opdrachtgevers en de Europese Commissie.

Krista Kuipers, plaatsvervangend secretaris-generaal: 'Ik ben blij dat Ingrid haar brede ervaring met zowel beleid, uitvoering (bij DUO) en Europese processen gaat inzetten als directeur DSU. Ingrid is een enthousiaste, mensgerichte leidinggevende die voor een goede verbinding met de medewerkers en opdrachtgevers van DSU zal gaan zorgen.'

Ingrid Vanhecke: 'Ik kijk uit naar de nieuwe uitdagingen bij DSU. Mooi om samen met de mensen van DSU een concrete bijdrage te mogen leveren aan betrouwbare en hoogwaardige dienstverlening voor de inwoners van Nederland en collega’s bij de Rijksoverheid.'

Ingrid Vanhecke is sinds 12 september 2018 hoofd van de afdeling Europese Aangelegenheden tevens plaatsvervangend directeur Internationale Zaken bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was zij MT-lid bij de directie Gezond en Veilig Werken.

Ingrid studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en pSG van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vacatures die ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt en iedereen mag solliciteren.