Erik van den Hoek Afdelingshoofd Inkoopuitvoeringscentrum SSO/Centrum voor Facilitaire Dienstverlening bij Belastingdienst

Op 15 april 2022 start Erik van den Hoek als Afdelingshoofd Inkoopuitvoeringscentrum SSO/Centrum voor Facilitaire Dienstverlening bij de Belastingdienst.

Drs. E.J. (Erik) van den Hoek is verantwoordelijk voor de inkoopprocessen van de Belastingdienst en geeft leiding aan de teammanagers van vijf teams, bestaand uit onder andere professionele inkopers, inkoopondersteuning, contractmanagers, economen en juridisch specialisten.

Hij staat aan de lat voor de teamontwikkeling en het versterken van de samenwerking en verbinding met partners binnen en buiten IUC, het bouwen aan de identiteit en zichtbaarheid van IUC en SSO CFD en de ontwikkeling van een eigentijdse visie op de strategische aspecten van Inkoop. Ook de implementatie van de geautomatiseerde inkoopondersteuning en borging van het Rijksinkoopbeleid behoren tot zijn takenpakket.

Marcia van Dooren, directeur SSO/CFD: 'Ik ben blij met de benoeming van Erik. Erik presenteert zich als een gedreven leidinggevende met visie en ambitie. Hij verbindt nadrukkelijk met de klant, handelt proactief, denkt in oplossingen, gaat actief relaties aan en netwerkt. Hij is goed ingevoerd in de materie en de opgaven daarbinnen en toont zich een professioneel dienstverlener.'

Erik: 'Ik zie het als een mooie kans en eer dat ik mijn werk bij het IUC Belastingdienst mag voortzetten en verder vorm mag gaan geven aan de inkoopfunctie van de Belastingdienst en het Rijksinkoopstelsel. Ik zie het als een uitdaging om samen met alle collega’s van het IUC ons te blijven inzetten voor uitstekende dienstverlening aan onze klanten en in te kopen met impact!'

Erik is thans Teammanager Inkoop Facilitair, Organisatie & Personeel bij het Inkoopuitvoeringscentrum en sinds 2015 werkzaam bij de Belastingdienst, eerst als Inkoopdomeinleider. Daarvoor werkte hij bij Rijkswaterstaat in diverse functies, waaronder Senior Adviseur Strategie bij  IUC Bedrijfsvoering RWS en Senior Adviseur Markt en Mededinging bij Dienst Infrastructuur. Erik studeerde Economie en Recht aan de Universiteit van Utrecht en behaalde daarna de Master Economics and Law.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en CFD van de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt via het ABD portaal en iedereen mag solliciteren.