Hadewych van Rooij regiodirecteur MKB Groningen/Emmen bij de Belastingdienst

Hadewych van Rooij start op 1 mei 2022 als regiodirecteur MKB Groningen/Emmen.

Drs. H.N.A. (Hadewych) van Rooij is, naast de aansturing van beide locaties, verantwoordelijk voor het verder optimaliseren van het ingeslagen traject van samenwerking binnen MT, vakgroep coördinatoren en medewerkers. Zij staat aan de lat voor diverse bestuurlijke opgaven, zoals het mede ontwikkelen en implementeren van nieuwe vormen van dienstverlening aan ondernemers en Fiscaal Dienstverleners, de sturing op de performance (onder meer voorkomen van bezwaarschriften en tijdige behandeling daarvan) en het onderhouden/uitbouwen van een relevant netwerk in de regio Groningen/Drenthe. 

Arno van Dongen, directeur MKB: 'Ik ben blij met de komst van Hadewych in ons team. Haar kracht zit op haar verbindend leiderschap, resultaatgerichtheid en de regie op de bredere bestuurlijke context. Ze zal de stakeholders MKB actief betrekken bij haar missie en zij voegt hiermee meerwaarde toe aan de belangrijke opgaven van het MKB.'

Hadewych: 'Ik ben heel blij dat ik als regiodirecteur MKB samen met alle collega’s binnen de Belastingdienst en stakeholders MKB in de regio Groningen/Drenthe mede vorm kan geven aan de verdere verbetering van de dienstverlening. Dat kunnen we alleen met elkaar bereiken door in vertrouwen de krachten te bundelen, vakmanschap in te zetten en te benutten, te leren van elkaar én integraal samen te werken met de hele keten. Ik wil daar graag een bijdrage aan leveren.'

Hadewych is momenteel plaatsvervangend directeur Bedrijfsvoering & Projectbeheersing en tevens hoofd Bedrijfsvoering/werkenpakket Programma’s, Projecten & Onderhoud bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat/ Rijkswaterstaat. Zij was daarvoor werkzaam bij Rijkswaterstaat, onder meer als Hoofd Projectbeheersing regio Noord Nederland, Hoofd Bedrijfsvoering, coördinerend strategisch adviseur voor de Hoofdingenieur/directeur en heeft brede ervaring in diverse functies met veranderopgaven waaronder het aansturen van het professionaliseren van projectmanagement voor Rijkswaterstaat. Daarvoor werkte zij als senior onderwijskundige bij het ministerie van Justitie/Immigratie- en Naturalisatiedienst waarin zij naast bedrijfsopleidingen ook op locaties gewerkt heeft bij kandidaat lidstaten ter voorbereiding op toetreding tot de Europese Unie. Hadewych studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en MKB van de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt via het ABD portaal en iedereen mag solliciteren.