Marko Stupar algemeen directeur bij CIBG VWS

Marko Stupar start 1 juli 2022 als algemeen directeur bij CIBG, waar hij samen met de drie directeuren Informatiemanagement, Operationele Zaken en Bedrijfsvoering het directieteam vormt.

Als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport biedt het CIBG transparante en betrouwbare data en informatie in zorg en welzijn. Binnen het altijd bewegende werkveld van zorgdata staat Marko aan de lat voor de verdere ontwikkeling van de toekomstvisie met een heldere strategie en haalbare doelstellingen. Zo kan het CIBG nog sterker worden in hun dienstverlening en een steeds grotere mate van comfort bieden aan burgers, zorgprofessionals en -organisaties.

Marko is sinds mei 2020 Algemeen secretaris-directeur bij de Gezondheidsraad en daarvoor Manager HR advies, beleid en beheer bij de Gemeente Rotterdam. Hij heeft Nederlands recht en Internationaal recht gestudeerd aan de Erasmus universiteit Rotterdam en Bestuurskunde aan de universiteit Leiden. De ontwikkeling van organisaties en mensen staat in zijn werk centraal.

Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal VWS: ‘Marko heeft veel ervaring in uitvoeringsorganisaties en is een energieke en betrokken directeur, die een perspectief van buiten meeneemt en goed past bij de sfeer en cultuur bij CIBG.’

Marko Stupar: 'Ik heb tijdens de wervingsprocedure mooie gesprekken gehad waarin mensen met enthousiasme en betrokkenheid hun ervaringen met hun werk bij het CIBG hebben gedeeld. Dat sluit goed aan bij mijn motivatie die ik heb met de uitvoering. Ik kijk er naar uit om kennis te maken met de andere collega's van het CIBG.'

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.