Astrid Bronswijk manager Innovatie en Kennis bij EZK

Astrid Bronswijk start per 1 juni 2022 als manager Innovatie en Kennis, tevens MT-lid directie Innovatie en Kennis, bij het DG Bedrijfsleven & Innovatie van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Een economisch sterk en duurzaam Nederland, daarvoor is doeltreffend innovatiebeleid nodig. Omdat innovaties onmisbaar zijn om oplossingen te vinden voor grote opgaven op bijvoorbeeld het terrein van klimaat en veiligheid. En extra technologie en innovatie vraagt om extra investeringen. Het werkveld is breed en internationaal van karakter en kenmerkt zich door een grote en diverse groep van bestuurlijke en maatschappelijke spelers. Europese instanties, onderzoeksinstellingen, uitvoeringsorganisaties (met name RVO), ministeries, bedrijven en decentrale overheden. Allemaal hebben ze wensen en verwachtingen over de rol die de rijksoverheid en EZK zou moeten spelen.

Drs. A.M.M. (Astrid) Bronswijk is sinds 2018 werkzaam als Hoofd Exportkredietverzekering en investeringsgaranties bij het Ministerie van Financiën. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de Gemeente Den Haag.

Astrid Bronswijk studeerde Politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Michiel Sweers, directeur Innovatie en Kennis: 'Ik ben blij dat met de komst van Astrid ons managementteam weer compleet is. Astrid brengt veel ervaring mee, zowel op het vlak van internationale samenwerking, als in het samenspel tussen ministerie, bedrijfsleven en uitvoeringsorganisaties. Ik ben ervan overtuigd dat ze een waardevolle rol zal spelen in ons team.'

Astrid Bronswijk: 'Met alle opgaven waar we nu voor staan, zijn kennis en innovatie onontbeerlijk. Er is veel werk aan de winkel om verschillende partijen dezelfde richting  op te laten bewegen. Ik kijk er enorm naar uit om dit met enthousiaste en deskundige collega’s voor elkaar te krijgen. Ik hoop met mijn ervaring met het bedrijfsleven vanuit de uitvoering, op decentraal en internationaal niveau een nuttige bijdrage te leveren op dit interessante beleidsterrein.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.