Bas den Hollander algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij BZK

Bas den Hollander wordt met ingang van 1 mei 2022 algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Bas den Hollander

Bas den Hollander is op dit moment directeur Digitale Samenleving bij BZK. Na zijn studie werkte hij als consultant en vervulde hij diverse rollen bij de gemeente Rotterdam. Daarna vervulde hij bij ABD Interim diverse interim-opdrachten, onder meer bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als algemeen directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) gaat Bas den Hollander onder meer aan de slag met de toekomst van het aanvraag- en uitgifteproces van reisdocumenten, de ontwikkeling van een digitale identiteit, de doorontwikkeling van de Basisregistratie Personen en een diversiteit aan innovatieve projecten.

Maarten Schurink, secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 'Ik ben blij met de komst van Bas. Het is een mooie stap van een beleidsdirectie naar een betekenisvolle uitvoeringsorganisatie. Bas kent, als voormalig opdrachtgever, het werkterrein van de RvIG goed. Hij brengt veel kennis mee, is een verbinder en kan daarmee ook vanuit de uitvoering een stevige bijdrage leveren aan de digitale agenda.'

Bas den Hollander: 'Ik heb bijzonder veel zin om aan de slag te gaan bij deze mooie organisatie, waar ik de afgelopen drie jaar met grote regelmaat mee samen heb mogen werken. Een goede dienstverlening staat of valt met veilige en betrouwbare identiteitsgegevens. Ben trots en verheugd om hier vanuit mijn nieuwe rol aan mee te mogen gaan werken.'

Bas studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Bestuurskunde en Ontwerp-, Plannings- en Beheertechnieken voor bouwen en gebouwde omgeving aan de TU Delft/Onderzoeksinstituut OTB.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.