Coen Brummer manager directie Geneesmiddelen en Medische Technologie bij VWS

Coen Brummer start op 1 mei 2022 als manager bij de directie Geneesmiddelen en Medische Technologie (GMT) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Coen Brummer

Karla van Rooijen, directeur GMT: ‘Het werkveld van de directie GMT (geneesmiddelen, medische technologie en lichaamsmateriaal) is dynamisch en staat continu onder politieke aandacht. We waren op zoek naar een manager met veel ervaring in het politieke proces en die hebben wij nu gevonden in de persoon van Coen. Zijn achtergrond is voor ons waardevol. Doordat Coen van buiten komt, kijkt hij met een frisse open blik naar ons werk. Wij verheugen ons op zijn komst!’

Coen Brummer: ‘Deze directie heeft een grote verantwoordelijkheid om de toekomst van de gezondheidszorg in goede banen te leiden. Betaalbaarheid, leveringszekerheid, veiligheid, stuk voor stuk grote uitdagingen. Ik kijk ernaar uit om daar samen met alle collega’s mee aan de slag te gaan’.

Coen is sinds januari 2018 werkzaam als directeur bij de Mr. Hans van Mierlo Stichting, het wetenschappelijk bureau van D66. Hiervoor was hij speechschrijver bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en beleidsmedewerker en woordvoerder bij de Tweede Kamerfractie D66.

Coen studeerde Politieke geschiedenis en Geschiedenis en filosofie van de natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Momenteel rondt hij als buitenpromovendus een historisch proefschrift af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.