Jeroen van den Hauten directeur Financiën en Control bij Rijkswaterstaat

Jeroen van den Hauten wordt per 20 juni 2022 benoemd tot directeur Financien en Control bij de bestuursstaf bij Rijkswaterstaat bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hij volgt Remco de Vos op, die in maart overstapte naar de Politie.

Jeroen van den Hauten

Jeroen van den Hauten werkt nu als CFO bij het Shared Service Center ICT van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

José van Aerle, CFO Rijkswaterstaat: 'Ik ben blij dat we in Jeroen iemand hebben kunnen vinden met zeer veel ervaring op het gebied van financiën en control en op politiek-bestuurlijk terrein. Jeroen heeft in zijn vorige functies laten zien dat hij met een resultaatgerichte aanpak veranderingen doorvoert om de organisatie een niveau verder te brengen. Dat doet hij in goede samenwerking met medewerkers en collega’s. In de gesprekken zien we een prettige collega die toegevoegde waarde heeft voor ons team.'

Jeroen: 'Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij Rijkswaterstaat en verheug me op de samenwerking met mijn nieuwe collega’s. Wat me aantrekt is de gedrevenheid en professionaliteit van de mensen bij Rijkswaterstaat. Op bijna elke plek in Nederland is het werk van Rijkswaterstaat zichtbaar en tastbaar. Het leefbaar, veilig en bereikbaar houden van ons land vertegenwoordigt een grote maatschappelijke en ook economische waarde. Dat vraagt doorlopend bestuurlijke en financieel-economische keuzes en afwegingen, iets waar ik in mijn vorige functies veel ervaring mee heb opgedaan. Ik vind het fantastisch en uitdagend om die ervaring nu in te mogen zetten voor Rijkswaterstaat.'

Jeroen volgde de opleiding tot beroepsofficier aan het Koninklijk Instituut voor de Marine in Den Helder. Daarnaast studeerde hij Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens vervulde hij diverse (management)functies op het gebied van financiën en control bij Binnenlandse Zaken, het Rijksvastgoedbedrijf, het ministerie van Defensie en de Schiphol Groep. Hij begon zijn loopbaan bij de Koninklijke Marine.

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en Rijkswaterstaat. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.