Jan van Zomeren hoofd Communicatieadvies en Redactie bij JenV

Jan van Zomeren wordt per 1 juni 2022 benoemd tot hoofd Communicatieadvies en (online) Redactie, tevens plaatsvervangend directeur Communicatie bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Jan van Zomeren was sinds 2009 afdelingshoofd Communicatie en vanaf 2011 plaatsvervangend directeur Communicatie bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor werkte hij tussen 1998 en 2011 in diverse (leidinggevende) communicatiefuncties binnen het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Jan is lid van de Commissie Rijksbrede Communicatie en plaatsvervangend lid van de Voorlichtingsraad.

Jan heeft de HEAO Communicatie afgerond evenals diverse vakgerichte trainingen.

De directie Communicatie (DCom) maakt het gesprek mogelijk met publiek, pers, partners en eigen medewerkers over de koers van JenV. De afdeling Communicatieadvies & (online) Redactie (CA&R) bestaat uit communicatieadviseurs die op de prioriteiten van bewindspersonen en de organisatie adviseren over de inzet van communicatie en dit tot in de puntjes uitvoeren, social media-adviseurs die de social mediakanalen van bewindspersonen en het ministerie uitbouwen en beheren en redacteuren die de verhalen uit de organisatie tot leven brengen voor een breed publiek, zowel intern als extern.

Karin van Eerde, directeur Communicatie: 'Vanaf het eerste gesprek heeft Jan de collega’s unaniem overtuigd van zijn enthousiasme, kennis en prettige persoonlijkheid. Jan is een zeer ervaren leidinggevende én een echte communicatie vakman met jarenlange ervaring bij het Rijk, maar ook daarbuiten. Een aanwinst. Enorm veel zin om met hem aan de slag te gaan.'

Jan van Zomeren: 'Ik vind het fantastisch om aan de slag te gaan bij JenV met zeer veel uitdagende, maatschappelijk relevante dossiers. Ik heb al mogen kennismaken met veel leuke én professionele collega's. Ik kijk nu al uit naar onze samenwerking.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.