Jan Willem van der Ham divisiehoofd Inspectie bij de NVWA

Jan Willem van der Ham start op 1 mei 2022 als divisiehoofd Inspectie bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Jan Willem van der Ham

Gerard Bakker, inspecteur-generaal NVWA: 'Ik ben blij met deze benoeming. Met Jan Willem hebben we een ervaren leidinggevende op het belangrijke domein Handhaven. Ik kijk uit naar onze nadere samenwerking.'
 
Jan Willem over zijn benoeming: 'Divisie Inspectie is actief op 23 domeinen. De breedte van het werk boeit me enorm. Er liggen grote uitdagingen, ook met de middelen die in het regeerakkoord aan de NVWA zijn toegekend, om al dat werk nóg beter en effectiever te maken en de maatschappelijke impact ervan te versterken. Daar zet ik met veel enthousiasme mijn schouders onder.'

Jan Willem is sinds november 2014 werkzaam bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Hij vervulde binnen de NVWA eerder de functies van hoofd Toezichtontwikkeling bij de divisie Veterinair en Import, hoofd van de divisie Ontwerp & Dienstverlening en waarnemend directeur Keuren.

Jan Willem van der Ham studeerde Rechten en Bestuurskunde.

Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.