Ebru van Schie-Akdağ afdelingshoofd Veiligheid en Goederen bij de directie Openbaar Vervoer en Spoor bij IenW

Ebru van Schie-Akdağ start per 1 juli 2022 als afdelingshoofd Veiligheid en Goederen bij de directie Openbaar Vervoer en Spoor bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Ebru van Schie-Akdağ

De directie Openbaar Vervoer en Spoor (OVS) zorgt ervoor dat reizigers gebruik kunnen maken van een optimaal ov-netwerk, dat steeds meer goederen per spoor vervoerd kunnen worden en dat de hoofdspoorweginfrastructuur voldoende capaciteit heeft, betrouwbaar en veilig is. De directie is systeemverantwoordelijk voor het gehele openbaar vervoer (trein, metro, bus, tram, taxi en veerdiensten) in Nederland. Dit doen we in nauwe samenwerking met al onze partners, zoals ProRail, NS, regionale en goederenvervoerders, andere overheden en belangorganisaties.

De afdeling Veiligheid en Goederen werkt aan de nationale en internationale randvoorwaarden voor veilig spoorverkeer (met reizigers en goederen) en een concurrerend en duurzaam vervoer van goederen gericht op de modal shift van weg naar spoor.

E. (Ebru) van Schie-Akdağ MA werkt momenteel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als plaatsvervangend afdelingshoofd Woningbouwbeleid bij de directie Woningbouw. Daarvoor vervulde zij diverse functies bij de directie Woningmarkt van hetzelfde ministerie en bij de Inspectie der Rijksfinanciën van het ministerie van Financiën. Na haar studie Bestuurskunde en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht startte Ebru als rijkstrainee bij het ministerie van Financiën en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wino Aarnink, directeur Openbaar Vervoer en Spoor, is blij met deze benoeming: ‘Met Ebru krijgt de afdeling Veiligheid en Goederen een enthousiast en leergierig afdelingshoofd, een afdeling waar veel ervaren professionals zelfstandig zeer uiteenlopende werkzaamheden verrichten. Van het onderhouden van de internationale contacten en de relaties met de spoorgoederensector, tot het begeleiden van wetgevingsprocessen en het uitvoeren van het spoorveiligheidsbeleid. Met haar resultaatgerichte en energieke stijl is zij zowel een aanwinst voor de afdeling, als voor het managementteam van OVS. Haar politiek-bestuurlijke ervaring, opgedaan dan bij Financiën en BZK, zal haar in haar nieuwe rol zeer goed van pas komen.’

Ebru over haar benoeming: ‘Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de afdeling Veiligheid en Goederen! De afdeling staat voor een breed palet aan opgaven: van het bijdragen aan de concurrentiekracht van Nederland en de verduurzaming via het spoorgoederenvervoer tot het borgen van de veiligheid van werknemers, (weg)gebruikers en omwonenden van het spoor, en veel meer. Een beleidsterrein waar ik mij, samen met het team, vanuit een positieve, ondernemende en initiërende grondhouding voor wil inzetten. De afgelopen periode heb ik mensen van de afdeling mogen leren kennen als kundige en gedreven professionals. Het is een mooi vooruitzicht om samen met hen werk te maken van spoorveiligheid en goederenvervoer.’

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.