Lineke van Dieperbeek-Peters plaatsvervangend regiodirecteur Douane Amsterdam

Lineke van Dieperbeek-Peters wordt per 1 juli 2022 benoemd tot plaatsvervangend regiodirecteur Douane Regio Amsterdam. Zij volgt Steve Kuils op, die per 1 mei de functie heeft verlaten.

Lineke van Dieperbeek

Douane Amsterdam kent een ambtsgebied dat grotendeels samenvalt met de provincies Noord- en Zuid-Holland, alleen de mainports Rotterdam Haven en Schiphol vallen daarbuiten. De werkzaamheden worden verricht vanuit Amsterdam, Rotterdam (Rotterdam The Hague Airport), Den Haag (Internationaal postsorteercentrum PostNL), IJmuiden (Ferry) en Den Helder (Kustwacht). Het regiokantoor onderscheidt zich doordat het naast de processen Klantmanagement en Fysiek Toezicht ook het proces Invordering voor Douane NL voor haar rekening neemt. Daarnaast valt ook het landelijke Douanelaboratorium, gevestigd in Amsterdam, onder de verantwoordelijkheid van de regio.

Thérèse van der Poel, regiodirecteur Douane Amsterdam: 'Binnen Douane Amsterdam zijn we blij met de benoeming van Lineke, omdat zij een ervaren manager is met een laagdrempelige en samenbindende leiderschapsstijl. Daarnaast kijken we ernaar uit om samen met Lineke de uitdaging, die het dynamische werkveld van de Douane biedt, aan te gaan, door te sturen op concrete resultaten en richting te geven aan de veranderingen in het werk.'

Lineke van Dieperbeek-Peters: 'Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in het uitgebreide werkveld van de Douane. Een uitvoeringsdienst die niet alleen zelf aan verandering onderhevig is, maar waarvan ook de omgeving continu in beweging blijft. De kennis en ervaring die ik in het publieke domein heb opgedaan, zet daar ik graag op in. Ik zie uit naar de kennismaking met de mensen en het werk.'

E. (Lineke) van Dieperbeek-Peters heeft momenteel de portefeuille Handhaving en Toezicht in het managementteam van directie Toeslagen. Eerder werkte zij als adjunct-directeur O&P bij directoraat-generaal Belastingdienst en had zij diverse functies binnen de IV-organisatie. Na de HEAO completeerde zij enkele post-academische opleidingen op het gebied van (publiek) management en organisatiekunde.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Douane. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.