Wouter van de Sande MT-lid directie Middelbaar Beroepsonderwijs bij OCW

Wouter van de Sande wordt per 1 augustus 2022 MT-lid directie Middelbaar Beroepsonderwijs bij directie Middelbaar Beroepsonderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Wouter van de Sande

Henrike Karreman, directeur Middelbaar Beroepsonderwijs: 'De directie MBO werkt aan sterk beroepsonderwijs voor iedereen, met goede aansluiting op de arbeidsmarkt. De huidige tekorten op de arbeidsmarkt vragen om de inzet van al het beschikbare talent in Nederland. Om- en bijscholing spelen een belangrijke rol in de aanpak waar Wouter van der Sande verantwoordelijk voor wordt. We zijn blij met de komst van Wouter. We hebben Wouter leren kennen als een ervaren leidinggevende op het snijvlak van politiek en beleid. Zijn energieke en mensgerichte houding sluit goed aan op onze manier van werken bij MBO. Ik kijk ernaar uit om samen met hem en het MT verder te bouwen aan een directie die de student centraal zet.'

Wouter van de Sande: 'Op het MBO worden vakmannen en -vrouwen opgeleid die de uitdagingen waar Nederland voor staat helpen verwezenlijken. Zonder hen zal bijvoorbeeld de klimaattransitie niet worden gerealiseerd en de kwaliteitsverbetering in de zorg niet mogelijk zijn. Dat vraagt om een toekomstbestendig MBO van hoog niveau waar iedereen gelijke kansen krijgt. Ik kijk er enorm naar uit om bij de directie MBO aan de slag te gaan en hieraan bij te dragen.'

W.M. (Wouter) van de Sande werkt sinds 2009 bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij begon als senior beleidsmedewerker directie Curatieve Zorg, vanaf 2014 was hij beleidscoƶrdinator en sinds 2016 is hij MT-lid directie Patiƫnt en Zorgordening. Daarvoor was hij rijkstrainee bij het toenmalige ministerie van VROM. Wouter studeerde Algemene Economie aan de Universiteit van Tilburg.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.