Mimoun El Ouarti afdelingshoofd Generieke Dienstverlening bij Data Center Services van de Belastingdienst

Mimoun El Ouarti wordt per 30 mei 2022 afdelingshoofd Generieke Dienstverlening bij Data Center Services van de Belastingdienst.

De afdeling Generieke Dienstverlening van de directie Data Center Services (DCS) houdt zich bezig met een aantal generieke diensten, deels ten behoeve van DCS en deels ten behoeve van de hele IV-en Belastingdienst organisatie. Het betreft onder meer de Servicedesk, het SOC, de Bridge, projectmanagement en Print en Mail. De opgave voor het nieuwe afdelingshoofd is het doorontwikkeling van de dienstverlening in lijn met de IV-strategie in het algemeen en de te ontwikkelen Datacenterstrategie in het bijzonder. Mimoun El Ouarti volgt Allard Krings op die per 30 mei 2022 de functie zal verlaten.

Ing. M. (Mimoun) El Ouarti MBA is momenteel afdelingshoofd bij Integrated Business Services van Belastingdienst/IV. Daarvoor gaf hij vanuit I-Interim Rijk als programmamanager leiding aan diverse programma’s binnen de overheid op het gebied van IV en niet-IV, zowel aan de kant van beleid als aan de uitvoeringskant. Ook gaf hij leiding aan de telecom 4G veiling. Zijn laatste programma was bij Infrastructuur en Waterstaat op het gebied van Big Data, AI en Blockchain met als doel om deze technologieën in te zetten voor beter beleid, uitvoering en toezicht als ook de maatschappelijke effecten bespreekbaar te maken. Voor zijn loopbaan bij de overheid werkte Mimoun als project-/programmamanager bij KPN en Ordina.

Mimoun studeerde Technische Informatica en behaalde een MBA in Management & ICT.

Henk Klapwijk, Directeur Data Center Services: “We zijn blij met de komst van Mimoun omdat hij brede ervaring inbrengt, zowel in de combinatie van lijn- en programmamanagement als in het hele werkveld van de ICT. Bovendien helpt zijn ervaring binnen IV/IBS met het verbinden van de DCS-werkzaamheden aan het belangrijke proces van softwareontwikkeling en –beheer.”

Mimoun El Ouarti: “Ik kijk ernaar uit om als afdelingshoofd Generieke Dienstverlening te beginnen omdat ik het een mooie uitdaging vind om met de geweldige professionals en managers van de afdeling, de dienstverlening op een hoger niveau te brengen. Daarnaast vind ik dat DCS een boeiende ontwikkelingsfase tegemoet gaat met een nieuwe datacenterstrategie, waar ik met mijn kennis en ervaring graag samen met Henk en collega’s MT leden richting aan wil geven.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. Deze vacature was niet opengesteld, want er was snel iemand nodig en de organisatie had al een geschikte kandidaat.