Koosje Zomer afdelingshoofd Communicatie Burgers & Bedrijven bij de Belastingdienst bij Financiën

Op 1 juli 2022 start Koosje Zomer als afdelingshoofd Communicatie Burgers & Bedrijven bij de Corporate Dienst Communicatie van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

De Corporate Dienst Communicatie (CDC) levert een effectieve bijdrage aan de prestaties en positionering van de Belastingdienst intern en extern en ondersteunt in de uitvoering van het beleid met betrouwbare een effectieve uitvoeringscommunicatie voor burgers en bedrijven.

De afdeling Communicatie Burgers en Bedrijven levert strategie, beleid, communicatieonderzoek en –analyse, communicatieadvies, uitvoering van communicatiemiddelen en –activiteiten, evaluatie en effectenonderzoek. Op het gebied van interne communicatie leveren zij een actieve bijdrage aan internal branding, het versterken van de lijncommunicatie en de interne communicatie bij veranderingen.

Mevrouw K. Zomer (Koosje) is vanaf 2021 op interim basis werkzaam bij het Ministerie van Financiën, Directoraat Generaal Belastingdienst, Corporate Dienst Communicatie. Koosje startte haar loopbaan in 1992 bij communicatie-adviesbureau Van Sluis. Daarna werkte zij als Teamlead bij ING Groep en THIS Pensioensoftware en bij communicatiebureau Bikker. Van 2003 tot 2012 vervulde Koosje op Hogeschool Utrecht diverse rollen waaronder hoofd Marketing & Communicatie, Programmamanager Interne Communicatie en Manager Corporate Communicatie. Van 2012 tot 2017 was zij als manager Interne Communicatie werkzaam bij Vitens. Als hoofd Corporate Communicatie was Koosje werkzaam van 2017 tot 2021 bij de Volksbank.

Koosje Zomer: “De Belastingdienst wil bouwen aan vertrouwen en dat begint bij nieuwsgierigheid en verbinding met de wereld om ons heen. Met het team van bevlogen professionals wil ik als Afdelingshoofd Communicatie de Belastingdienst ondersteunen bij deze veranderopgave. Ik heb er veel zin in om met dit team de bedoeling en de beweging van de Belastingdienst verder uit te dragen.”

Anke Heun, directeur Communicatie: “Ik ben verheugd dat Koosje bij CDC als afdelingshoofd aan de slag gaat. Met Koosje halen we een ervaren professionele communicatiemanager binnen, die zowel op strategisch, beleidsmatig als uitvoerend niveau opereert.”