Irma Volkers manager CIO-Office bij EZK / LNV

Irma Volkers start per 1 juli 2022 als manager CIO-Office bij de directie Bedrijfsvoering bij de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Voor een ministerie dat optimaal wil functioneren en werken is digitalisering en informatisering onlosmakelijk verbonden met de beleidstaak en de uitvoeringsorganisaties. De ministeries van EZK en LNV kennen grote opgaven op het gebied van onder andere energietransitie en klimaat. Uit het regeerakkoord volgen nieuw toegekende en versterkte taken rond stikstof en gebiedsgericht werken. Daardoor groeien beide ministeries. Naast de toenemende ontwikkeling in informatie beveiligingsvraagstukken en transparantie in informatie is een uitstekend functionerend CIO-office een must. De herstructurering en herpositionering van het CIO-office van EZK en LNV is in volle gang en zal de komende periode verder worden vormgegeven.

Drs. I.M.L. (Irma) Volkers kan bogen op ruime en brede ervaring binnen de Rijksoverheid, zowel vanuit een beleidsmatige als uitvoerende verantwoordelijkheid. Recente functies van Irma waren plaatsvervangend CIO / hoofd CIO-office Belastingdienst, programmamanager Modernisering IV-landschap, senior manager in de IV-uitvoering (verantwoordelijk voor IT voor IV domein), programmamanager Veranderopgave directie IV.

Irma Volkers studeerde Psychologie, Cognitieve Psychologie en Sociaal Wetenschappelijke Informatica met als Afstudeerrichting Kunstmatige Intelligentie, specialisatie Machine learning aan de Universiteit van Amsterdam.

Katinka Knoop, directeur Bedrijfsvoering ad interim EZK/ LNV: "Wij zijn heel blij Irma te kunnen verwelkomen bij EZK en LNV. Irma is niet alleen zeer kundig en ervaren, maar ook een uitermate prettig, rustig en geïnteresseerd persoon die weet waar ze voor staat. Met Irma samen kunnen EZK, LNV en de daarbij behorende concernonderdelen mooie stappen zetten in de rijksbrede opgaven van de I-strategie."

Irma Volkers: "Ik ben zeer verheugd met mijn benoeming als manager bij de CIO-Office van de ministeries EZK en LNV. Beide ministeries hebben een cruciale maatschappelijke functie. Zij delen een belangrijke ambitie om de transitie te maken naar een duurzaam en ondernemend Nederland, klimaat-vriendelijk en met een duurzaam perspectief voor ondernemers. Digitalisering biedt hierbij zowel kansen als brengt ook risico’s met zich mee. De CIO-Office speelt een strategische rol om met beleid kansen van nieuwe technologie en innovatie te benutten en risico’s te mitigeren. Tevens ligt er een Rijks-brede maatschappelijke opgave om de uitvoerbaarheid, de transparantie in informatie en de menselijke maat in de dienstverlening te vergroten en institutionele discriminatie te voorkomen. Dat zijn allemaal belangrijke beleidsthema’s rondom het motto van I-strategie Rijk:  ‘de I in het hart’. Ik ben erg trots en gemotiveerd om als manager CIO-Office van EZK en LNV hier samen met het team een bijdrage aan te mogen leveren."

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de ministeries EZK en LNV. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.