Patrick Lubach Hoofd Rijkshoofdboekhouding bij Financiën

Patrick Lubach wordt per 1 augustus 2022 benoemd tot Hoofd Rijkshoofdboekhouding bij het ministerie van Financiën.

De afdeling Rijkshoofdboekhouding valt onder de directie Begrotingszaken bij het directoraat-generaal Rijksbegroting van Financiën. In de functie van Afdelingshoofd Rijkshoofdboekhouding zal Patrick naast de corebusiness om de financiële administratie van het Rijk te verzorgen en op orde te houden, zich tevens richten op de digitalisering van de werkzaamheden, die nodig zijn met het oog op de toekomst.

Patrick is sinds 2015 Hoofd Accounting bij het Rijksvastgoedbedrijf. Hiervoor werkte hij zo’n 7 jaar als Projectleider voor de Algemene Rekenkamer en daarvoor ruime tijd als Auditor bij het Ministerie van Economische Zaken. Voordat hij bij de overheid startte, heeft Patrick ervaring opgedaan als Concerncontroller in de zorgsector en als Accountant bij Coopers & Lybrand.

Patrick behaalde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een master Bedrijfseconomie en vervolgens de postdoctorale opleiding Accountancy. Later heeft hij nog de postdoctorale opleiding Public Sector Auditing en Accounting bij Nyenrode gedaan.

Joost Clerx, Directeur Begrotingszaken: “Ik ben heel blij met de komst van Patrick. Patrick heeft ruime, relevante werkervaring en vormt ook een goede aanvulling op ons team. Ik zie erg uit naar de samenwerking!”

Patrick Lubach: “Ik heb mijn blik al enige tijd op het ministerie van Financiën gericht, werk graag in het belang van het Rijk als geheel en kan mijn passie voor Financiën en publieke verantwoording kwijt in de concernadministratie en de digitale transformatie. Ik zie erg uit naar de samenwerking met de collega’s van de directie Begrotingszaken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Directie van Financiën. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.