Vertrek Ronnie van Diemen bij VWS

Ronnie van Diemen legt haar functie neer als directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was zij jarenlang inspecteur-generaal van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd.

Ronnie van Diemen

Zij startte in het voorjaar van 2020 en vervulde haar rol in de intensieve periode van de coronacrisis. Gedurende de pandemie heeft ze zich naast haar reguliere taken ingezet voor de continuïteit van de curatieve gezondheidszorg in Nederland. Na de komst van het nieuwe kabinet heeft zij mede richting gegeven aan de noodzakelijke transformatie van de gezondheidszorg. Ronnie heeft de afweging gemaakt om de volgende fase van de transitie niet onder haar leiding verder vorm te geven.

Het ministerie van VWS is haar zeer erkentelijk voor haar verdienste en wijze waarop zij zowel haar functie als inspecteur-generaal van de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd, als haar functie als directeur-generaal Curatieve Zorg heeft ingevuld.

Omdat Ronnie van Diemen lid is van de topmanagementgroep (TMG) wordt ze met het neerleggen van haar functie buitengewoon adviseur binnen de TMG. Lees meer over TMG-functies, onder het kopje 'Wat is de topmanagementgroep?'.