Elise van Batenburg stafhoofd IV Advies & Regie bij het RIVM

Elise van Batenburg wordt met ingang van 1 augustus 2022 benoemd tot stafhoofd IV Advies & Regie bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Elise van Batenburg

De functie is onderdeel van het Management Team van de nieuw ingerichte IV organisatie, en is het primaire tactische aanspreekpunt voor alle klanten, maar kent een aantal onderdelen die alleen werken voor het RIVM. Dagelijks zetten rond de 80 medewerkers zich in door het geven van advies over de doorontwikkeling van het IV-landschap die nodig is voor de uitvoering van de processen van de RIVM-onderdelen en het bieden van ondersteuning bij IV-vragen, IV-voorzieningen, het doen van functioneel beheer van generieke IV-systemen, het aannemen, opstellen en uitvoeren van opdrachten en projecten. Daarmee levert de Stafeenheid een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke taak van het RIVM en andere kennisinstituten. De IV-organisatie kent een stevige veranderopgave voor de komende jaren om verder te professionaliseren. Het stafhoofd IV Regie en Advies vervult een cruciale rol binnen dit verandertraject om de ambities en doelstellingen te realiseren.

Rob de Haan, directeur IV-organisatie/Chief Information Officer RIVM: 'Ik ben heel blij Elise te kunnen verwelkomen bij de IV-organisatie van het RIVM. Met haar uitgebreide kennis van het IV-vakgebied en met haar ervaring in het leidinggeven aan een organisatie in verandering zal zij een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de doorontwikkeling van de informatievoorziening van het RIVM.'

Elise van Batenburg: 'Een prachtige uitdaging voor mij om als stafhoofd IV Advies en Regie te mogen werken aan de doorontwikkeling van de IV-dienstverlening binnen het RIVM. Een kennisorganisatie met een belangrijke publieke functie in de zorgketen van Nederland. Daar wil ik graag aan bijdragen met goede en toegankelijke producten en diensten voor de professionals en burgers in Nederland. Ik ben een manager die graag inspireert, verbindt en zoekt naar de samenwerking met oog voor wat er echt speelt op verschillende organisatieniveaus.'

Elise van Batenburg werkt sinds 2018 als manager in de informatievoorziening voor het sociaal domein van de gemeente Amsterdam. Naast deze functie bekleedt zij ook de rol van trekker van de Coalitie Digitale Zorg – onderdeel van het programma Amsterdam Vitaal en Gezond. Zij startte haar loopbaan in de private sector bij KPN en TNT Post Groep in diverse marketing- en management banen. In 2007 maakte zij de overstap naar IT-consultancy voor de overheid, waarbij zij opdrachten deed op informatievoorziening en gerelateerde organisatieverandering. Elise heeft daarmee ruime (leidinggevende) ervaring opgebouwd op digitalisering en innovatie in een veranderende omgeving.

Zij studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Onlangs heeft zij de leergang IT Regie en Management afgerond bij Nyenrode Business Universiteit.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Vacatures voor ABD functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.