Erwin van Dam raadadviseur bij AZ

Erwin van Dam start per 13 juni 2022 als raadadviseur VWS/OCW bij het Kabinet Minister-President van het ministerie van Algemene Zaken.

Erwin van Dam

Drs. E. (Erwin) van Dam is op dit moment hoofd van de afdeling Beleidstoetsing en Advies en MT-lid bij de directie Financieel-Economische Zaken van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was hij onder andere werkzaam als senior econoom bij de Raad van State en (senior) inspecteur bij de Inspectie der Rijksfinanciën. Hij keert nu terug naar het ministerie van Algemene Zaken, waar hij eerder adjunct-raadadviseur was. Erwin studeerde economische wetenschappen aan de VU in Amsterdam.

Gert Jan Buitendijk, secretaris-generaal AZ: 'Ik ben blij met de komst van Erwin. Het is fijn dat door zijn komst het team raadadviseurs bij AZ weer compleet is. Hij brengt ervaring van het relevante en belangrijke beleidsterrein VWS mee, daarnaast kent hij het werk van AZ al, omdat hij er eerder in zijn loopbaan werkte. Erwin is enthousiast om in een andere rol opnieuw deel uit te maken van het team bij AZ.'

Erwin van Dam: 'Vanuit verschillende rollen heb ik de afgelopen jaren mogen bijdragen aan zorgvuldige en goede politieke besluitvorming. Ik vind het een mooie uitdaging om daar in de rol van raadadviseur verder invulling aan te geven, en dan ook nog eens op een voor mij bekend beleidsterrein! Ik kijk uit naar de samenwerking met de collega’s bij AZ en bij de betrokken departementen.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Algemene Zaken. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.