Katja Bijloo nieuwe afdelingsmanager Financiën & Control bij RVO

Katja Bijloo is per 15 juni 2022 benoemd als afdelingsmanager Financiën & Control (F&C) bij RVO.

Katja studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarna studeerde Katja Auditing & Assurance aan Nyenrode Business Universiteit en is sinds 2008 ingeschreven als registeraccountant. Momenteel is zij waarnemend afdelingsmanager F&C bij RVO en daarvoor teammanager Financieel Dienstencentrum 1.

Directeur FIFz, tevens plaatsvervangend algemeen directeur Johan Maas : “Katja is met haar expertise, ervaring en persoonlijkheid een vaste waarde in de complexe financiële wereld van het agentschap RVO in het algemeen, en in de ontwikkeling naar een innovatieve publieke dienstverlener in het bijzonder.”

Katja Bijloo: “Ik verheug mij erop mijn achtergrond van accountancy binnen de Rijksoverheid en ervaring binnen F&C te benutten om de afdeling en directie verder te helpen en een goede bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van RVO.”

RVO is de publieke dienstverlener van het Rijk voor ondernemend Nederland. RVO werkt op vele manieren voor en met opdrachtgevers en ondernemers om onder andere innovatie, klimaat, internationaal en agrarisch ondernemen te verbeteren. De directie FIFz zorgt ervoor dat alle RVO-collega’s optimaal hun werk kunnen doen, zodat RVO kan excelleren als publieke dienstverlener voor ondernemend Nederland, met zichtbare maatschappelijke impact. We werken betekenisvol aan een soepele, innovatieve organisatie vanuit een tweeledige ambitie: het op orde maken en houden van de basisdienstverlening. En waar mogelijk creëren we daarboven op een positieve beleving en willen we de RVO’ers een ‘experience’ geven. Immers, RVO’ers horen wat je zegt, en zien wat je doet, maar vergeten nooit het gevoel dat je hen geeft. FIFz levert met circa 800 collega’s bedrijfsvoeringsdiensten voor de gehele RVO-organisatie en is het schakelpunt naar de concerndienstverleners op facilitaire zaken en DICTU.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en RVO. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.