Johan van Gilst MT-lid bij de programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen bij EZK

Johan van Gilst start op 15 juni 2022 als MT-lid bij de programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Johan van Gilst

De programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen werkt aan het verbeteren van de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners van het aardbevingsgebied in Groningen. De afbouw van de gaswinning, de schadeafhandeling en alle financiële vraagstukken die hiermee gepaard gaan staan hierin centraal.

Drs. J.J. (Johan) van Gilst is sinds september 2021 waarnemend MT-lid bij de programmadirectie Schadeherstel en Gaswinning Groningen. Daarvoor was hij clustercoördinator bij deze directie, waar hij eind 2017 kwam werken. Johan startte zijn loopbaan in 2005 met de Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleidsmedewerker. Aansluitend werkte hij bij de Tweede Kamerfractie van de PvdA. In 2011 stapte hij over naar de Autoriteit Financiële Markten en in 2012 naar het ministerie van Financiën. Van 2015 tot en met 2017 werkte Johan als raadadviseur voor de vicepremier bij het ministerie van Algemene Zaken.
 
Johan van Gilst: 'Het "Groningen-dossier" is belangrijk en ingewikkeld tegelijk. Samen met het team blijf ik met veel plezier aan dit onderwerp werken. Ons uiteindelijke doel is om stap voor stap het vertrouwen van de inwoners van Groningen in de overheid te herwinnen.'

Marc Hoenders, programmadirecteur Schadeherstel en Gaswinning Groningen: 'Johan heeft de afgelopen periode laten zien dat hij zich ontwikkeld heeft tot een manager met een mensgerichte stijl van leidinggeven met hart voor de publieke zaak. Ik ben daarom blij dat Johan het managementteam komt versterken en met zijn veelzijdige capaciteiten een bijdrage zal leveren aan de uitdagende opgave waar de directie voor staat.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van EZK. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.