Mariya Hulzebosch hoofd Beleidsinformatie bij BZK

Mariya Hulzebosch wordt per 1 juli 2022 benoemd als hoofd Beleidsinformatie bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Mariya is vanaf augustus 2020 plaatsvervangend afdelingshoofd en vanaf mei 2021 waarnemend hoofd Beleidsinformatie. Mariya studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit.

De missie van de afdeling Beleidsinformatie is rijksbreed bedrijfsvoeringsbeleid datagedreven maken, met als doel op basis van feiten en cijfers sturing geven aan beleid en verantwoording afleggen aan de Tweede Kamer. Beleidsinformatie staat voor betrouwbare cijfers en producten, het zijn van een onmisbare businesspartner in alle stadia van het besluitvormingsproces, en klantgerichtheid. De afdeling zorgt ervoor dat alle directies binnen DGDOO kloppende informatie hebben om effectief beleid te ontwikkelen. Daarvoor worden de gegevens en data gecombineerd en geanalyseerd.

Andre Weimar, directeur Inkoop-, Facilitair-, en Huisvestingsbeleid: "Mariya heeft een enorme drive en energie, veel inhoudelijke kennis en een groot draagvlak in de organisatie; kortom zij was de geknipte kandidaat voor deze functie".

Mariya Hulzebosch: “Ik ben trots op wat ik het afgelopen jaar samen met dit bevlogen team heb gerealiseerd en ik breng de opgave heel graag verder. Ik kijk daarom erg naar uit om bijdrage te leveren aan datagedreven werken binnen de rijksbrede bedrijfsvoering.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van BZK. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.