Ruud Dijkman afdelingshoofd Omzetbelasting en Loonheffingen bij Informatievoorziening bij de Belastingdienst

Ruud Dijkman wordt per 1 september 2022 benoemd als afdelingshoofd Keten Omzetbelasting en Keten Loonheffingen binnen de directie Integratie Business Services (IBS) bij de Belastingdienst IV-organisatie.

De afdeling brengt de Informatievoorzieningen (IV) voort in aansluiting op het primaire proces van de ketens Omzetbelasting en Loonheffingen. In de afdeling worden vele werkende applicaties voortgebracht, geïntegreerd en beheerd voor twee van de meest bedrijfskritische systemen van Nederland. Ruud Dijkman volgt Marloes Smit-Bakker op die in de gemeente Almere is benoemd tot CIO.

Sinds 2011 is Ruud Dijkman werkzaam bij het Kadaster. Aanvankelijk als Projectmanager IT en Agile Coach en sinds 2015 als IT-manager en lid van het MT van de IT Directie. Daarvoor werkte Ruud Dijkman gedurende 10 jaar in verschillende (management)rollen bij de IT-organisatie van de Belastingdienst. Ruud Dijkman studeerde wiskunde aan de Hogeschool Windesheim en deed het Advanced management Programme aan de Nyenrode University.

Sjoerd van der Zee, directeur IBS: “We zijn blij met de komst van Ruud omdat hij veel ICT-expertise, leidinggevende ervaring en enthousiasme meebrengt. Bovendien helpt zijn ervaring met agile ontwikkeling ook in de transitie die we als Belastingdienst doormaken."

Ruud Dijkman: “Ik ben blij met deze benoeming omdat ik het als een voorrecht zie om de Belastingdienst IV-organisatie te kunnen helpen bij de uitdaging waar we voor staan. Met mijn ruime ervaring op het gebied van Informatievoorziening en alles wat daarbij komt kijken denk ik dat ik mijn steentje daaraan kan bijdragen. Iedere dag samen onze dienstverlening een beetje beter maken is iets wat mij drijft. De burger mag ook niet anders van ons verwachten vind ik. Ik heb er enorm veel zin in.“

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de IV-directie van de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.