Martin de Graaf afdelingshoofd Winst concerndirectie Fiscale en Juridische Zaken bij de Belastingdienst

Martin de Graaf start op 1 augustus 2022 als afdelingshoofd Winst bij de concerndirectie Fiscale en Juridische Zaken van de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Martin de Graaf

Martin gaat zich in zijn nieuwe functie richten op het adviseren en ondersteunen bij parlementaire kwesties, adviseert de DG Fiscale Zaken met betrekking tot nieuwe fiscale wetgeving en stelt de kaders voor het fiscale uitvoeringsbeleid inclusief de kwaliteitsborging daarvan bij de uitvoerende directies.

Harry Roodbeen, hoofddirecteur FJZ: 'Ik ben blij met de komst van Martin. Vanwege de steeds grotere rol van de EU en de OESO bij de totstandkoming van beleid en regelgeving op het fiscale terrein kent het werk van de afdeling een belangrijke internationale component. Martin is met zijn op samenwerking gerichte instelling, zijn brede fiscale kennis en internationale ervaring een belangrijke aanwinst voor de afdeling en de concerndirectie FJZ.'

Martin de Graaf: 'De afgelopen jaren heb ik met veel genoegen mogen samenwerken met veel gemotiveerde collega's in de Unit Internationaal. Ik vind het nu een eer om de komende jaren voor de afdeling en de concerndirectie te gaan werken vanuit Den Haag. De centrale en relevante rol van de afdeling op het gebied van fiscaliteit en de kwaliteiten van het team geven mij een sterk positief gevoel.'

M.C. (Martin) de Graaf is op dit moment manager en vaktechnisch coördinator bij directie Grote Ondernemingen (GO), Unit Internationaal bij de Belastingdienst bij Financiën. Hij is sinds 1994 werkzaam bij de Belastingdienst, onder meer als inspecteur en beleidsmedewerker bij respectievelijk GO en Centrum voor Proces en Productontwikkeling, vervolgens als senior beleidsmedewerker bij het directoraat-generaal Fiscale Zaken en als aanspreekpunt Potentiele Buitenlandse Investeerders bij GO. Martin studeerde Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.