Marcel Hoogland Algemeen Directeur Justitiële ICT Organisatie bij JenV

Marcel Hoogland start op 1 september 2022 als algemeen directeur Justitiële ICT Organisatie (JIO) bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

Sinds 1 januari 2022 is de Justitiële ICT Organisatie gepositioneerd als een zelfstandig agentschap binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid. Ooit begonnen als het ICT-bedrijf van DJI, is de Justitiële ICT Organisatie nu de veelzijdige huisleverancier van ICT-diensten voor een groot aantal onderdelen van het ministerie.  De ketenpartners in het Justitiële domein vervullen een essentiële rol in de samenleving. Ze moeten bij de uitvoering van hun werkzaamheden optimaal ondersteund worden door moderne informatie- en communicatietechnologie die voldoet aan de eisen van de tijd. De Justitiële ICT Organisatie zorgt voor ICT-voorzieningen in het justitiële domein die op een eigentijdse manier zijn ingericht waarbij veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan.

Ir. Marcel Hoogland MBA werkt sinds 2019 bij IVO Rechtspraak als directeur IT. Eerder was hij werkzaam bij DICTU, Agentschap Telecom en de ICT-organisatie van de Nederlandse Politie, het huidige VtsPN. Marcel studeerde Technische Scheikunde aan de Rijks Universiteit Groningen en heeft zijn MBA gehaald bij TiasNimbas. In 2012 volgde hij de Interpartementale Management Leergang bij NSOB.

Marcel Hoogland volgt de huidige directeur JIO Johan Wiltvank op vanwege diens pensionering.

Ric de Rooij, plaatsvervangend SG JenV over de benoeming van de nieuwe directeur: “Marcel is een ervaren bestuurder met een grote kennis van het IV domein. De ideale combinatie om de ontwikkeling van JIO voortvarend voort te zetten. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Marcel Hoogland: “Er ligt een prachtige uitdaging voor de Justitiële ICT Organisatie om, als nieuw agentschap, een bredere IT dienstverlener binnen JenV te worden. Ik kijk er erg naar uit om hieraan leiding te mogen geven en dit met mijn nieuwe collega’s en opdrachtgevers op te pakken. Hierbij breng ik onder andere mijn kennis en ervaring vanuit DICTU en de Rechtspraak mee.”

De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van JenV. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren. Deze benoeming is tot stand gekomen op basis van de procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst.