Annerieke Franssen afdelingshoofd Kwaliteit, Veiligheid en Toezicht bij SZW

Annerieke Franssen start op 1 juli 2022 als afdelingshoofd Kwaliteit, Veiligheid en Toezicht bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Annerieke Franssen

De directie Kinderopvang, onderdeel van het directoraat-generaal Werk van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), is verantwoordelijk voor de Wet kinderopvang. Die wet regelt de financiering van de kinderopvang en waarborgt de veiligheid en kwaliteit van de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Daarnaast zet de directie zich in voor een goede aansluiting tussen kinderopvang en het primair onderwijs. De structuur van de directie is recent aangepast naar een structuur met twee afdelingen. Waar de afdeling  Kwaliteit, Toezicht en Veiligheid nu geen afdelingshoofd heeft, krijgt het dat met de komst van Annerieke wel.

Als afdelingshoofd Kwaliteit, Toezicht en Veiligheid gaat Annerieke leidinggeven aan een team van 15 mensen. De afdeling werkt aan kwalitatief goede en veilige kinderopvang waar ouders met een gerust hart hun kinderen naartoe brengen, zodat ze zorg en arbeid kunnen combineren en kinderen zich kunnen ontwikkelen. Om dit te bereiken werkt de afdeling aan adequate wet- en regelgeving en onderhoudt contacten met diverse partijen uit het veld.

Annerieke Franssen is momenteel plaatsvervangend afdelingshoofd Kwaliteit, Veiligheid en Toezicht bij de directie Kinderopvang bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Binnen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vervulde zij verschillende rollen. Annerieke studeerde Politicologie in Leiden en Amsterdam.

Tuncay Uyanik, directeur Kinderopvang: 'Met deze benoeming van Annerieke behouden we een betrokken en bevlogen manager. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze in haar nieuwe rol als afdelingshoofd verder zal investeren in de ontwikkeling van het team en in de kwaliteit, veiligheid en toezicht in de kinderopvang.'

A.K. (Annerieke) Franssen: 'De afgelopen jaren heb ik al met veel plezier gewerkt als onder andere plaatsvervangend afdelingshoofd bij de directie Kinderopvang. In deze periode heb ik de kinderopvangsector beter leren kennen. Met de stap naar hoofd Kwaliteit, Toezicht en Veiligheid ga ik samen met de afdeling, andere collega’s en partijen uit de sector verder werken aan belangrijke vraagstukken die spelen in de kinderopvang. Ik heb er zin in om hieraan bij te dragen vanuit mijn nieuwe rol. Ook ben ik erg gemotiveerd om samen met dit leuke team verder te bouwen aan de afdeling.'

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie van deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.