Sarah van de Beek MT-lid/plaatsvervangend directeur Directie Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding bij JenV

Sarah van de Beek wordt per 1 september 2022 benoemd als MT-lid/ plaatsvervangend directeur Directie Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het MT-lid DRC (Directie Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding) geeft, samen met de andere leden van het MT, leiding aan de directie als geheel. DRC draagt bij aan het creëren van veiligheid door het bevorderen van rechtshandhaving en het terugdringen van criminaliteit door middel van eigentijdse preventie, handhaving en opsporing en vervolging. De organisatie van de directie zal de komende tijd in beweging zijn; zo is de ambitie om onder andere wendbaarder te werken. Het nieuwe MT-lid DRC geeft leiding aan het cluster Opsporings- en vervolgingsbeleid en het cluster Maatschappelijke veiligheid, samen de afdeling Strafrechtelijke handhaving genoemd. Tevens is het MT-lid verantwoordelijk voor de internationale portefeuille en vertegenwoordigt deze de directie en het DGRR in internationale gremia.

Sarah van Beek is op dit moment werkzaam als programmamanager bij DG Ondermijning en DG Politie en Veiligheidsregio’s. Daarvoor was zij manager van het Landelijk Steunpunt Extremisme en vervulde zij diverse leidinggevende, coördinerende en adviesfuncties bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij studeerde politicologie/internationale betrekkingen en psychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Lisette de Bie, Directeur Rechtshandhaving en Criminaliteitsbestrijding: “De kennis en ervaring en strategische blik die Sarah meebrengt, komen goed van pas bij de inhoudelijke opgaven waarvoor deze nieuwe afdeling Strafrechtelijke handhaving aan de lat staat. Bovendien heeft Sarah de ambitie en drive om de internationale opgave van DGRR te coördineren en verder te brengen. Ik kijk uit naar de samenwerking.”

Sarah van de Beek: “Binnen deze directie en in deze afdeling in het hart van Justitie komen veiligheid en rechtshandhaving samen. Er wordt gewerkt aan thema’s die me na aan het hart liggen. Daarnaast stap ik in op een moment dat zowel de directie in ontwikkeling is als de DG-brede internationale opgave verder vorm wordt gegeven. Ik draag daar graag aan bij door deze vraagstukken verder te brengen en dat te doen met aandacht voor de medewerkers die aan deze belangrijke thema’s werken.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en DG Rechtspleging en Rechtshandhaving van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.