Arina Graafland regiodirecteur West directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst

Arina Graafland is op 1 juli 2022 gestart als ABD-topmanager in de functie van regiodirecteur West directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Arina Graafland werkt sinds januari 2021 als regiodirecteur West bij Grote Ondernemingen. Ze continueert deze functie vanaf 1 juli 2022 op ABD-topmanagersniveau. Zij is daarmee verantwoordelijk voor het gehele takenpakket van haar huidige functie inclusief de behandeling van de meer complexe fiscale dossiers.

Arina werkte voorheen als senior manager bij PWC Accountants en bij de Belastingdienst, onder meer als teamleider Midden en Kleinbedrijf (MKB), plaatsvervangend directeur MKB (leerwerkplek), dienstonderdeel-controller bij Concerndirectie Control en Financiën en afdelingshoofd Bureau Directieondersteuning GO. Arina studeerde af in de Postdoctorale opleiding Accountancy aan Nyenrode Business Universiteit.

Niels Smetsers, plaatsvervangend algemeen directeur Grote Ondernemingen: 'Ik ben blij dat we de samenwerking met Arina voortzetten en uitbreiden. Zij heeft zich in de afgelopen periode gepresenteerd als een inspirerend leider. Met haar op samenwerking gerichte instelling en brede Belastingdienst kennis is zij een blijvende aanwinst voor de gehele directie GO'.

Arina Graafland: 'Binnen onze organisatie zie ik dagelijks een grote inzet om het complexe werk wat er ligt op een zo goed mogelijke manier uit te voeren. Hier wil ik ook de komende periode graag mijn steentje aan bijdragen. Moderne dienstverlening, vakmanschap en werkplezier; daar wil ik mij voor de volle 100% voor inzetten. Trots zijn op wat er goed gaat, maar ook steeds zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren'.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. Vacatures die Bureau ABD faciliteert worden breed bekend gemaakt en iedereen mag solliciteren.