Karin Christophersen kwartiermaker / beoogd directeur Transactiediensten en Programma’s bij Belastingdienst

Karin Christophersen wordt per 1 september 2022 benoemd tot kwartiermaker / beoogd directeur Transactiediensten en Programma’s bij de directie Centraal Administratieve Processen van de Belastingdienst.

Karin studeerde Nederlands Recht in Leiden. Karin werkt sinds 1992 bij de Belastingdienst. Haar laatste drie functies waren plaatsvervangend directeur van de directie Semi Massale Processen waar zij een landelijk werkend klantbeheer heeft gerealiseerd, plaatsvervangend directeur van Switch waarvoor zij het werkbedrijf  heeft opgericht en de afgelopen jaren was zij programmadirecteur/ketenmanager Inning en Betalingsverkeer.

Algemeen directeur Centraal Administratieve Processen Jan Melsen: ”Met Karin hebben we een versterking van en aanvulling op het MT van CAP gevonden. Ze beschikt over een ruime ervaring op zowel uitvoering als beleid. Ook op het gebied van de IV, personeels- en verandermanagement geeft Karin blijk van visie. Ik kijk vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”    

Karin Christophersen: “Ik vind het eervol om mij over de volle breedte in te zetten voor de opgaven van de directie CAP. CAP is het kloppend hart van de Belastingdienst en verder werken aan CAP is verder werken aan de Belastingdienst. Een flinke klus waar ik veel zin in heb!”

CAP is één van de uitvoerende directies binnen de Belastingdienst en is verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van en aan burgers en bedrijven door het leveren van (fiscale) producten en gegevensdiensten. Tevens is CAP verantwoordelijk voor de betaalfunctie en de sturing van de massale productieprocessen van de Belastingdienst. Dit alles verzorgt CAP ook voor het Directoraat Toeslagen. De missie van CAP is “Wij Maken Massaal Persoonlijk”. De functie kwartiermaker beoogd directeur Transactiediensten en Programma’s is een nieuwe functie. Doel van de functie is met name de besturing te versterken op de continuïteit van de productie en daarnaast bij te dragen aan de diverse programma’s en hersteloperaties, zowel van de Belastingdienst als van Toeslagen.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en de Belastingdienst. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt.