Karin Wijsman afdelingshoofd Financiën en Verantwoording bij ministerie van OCW

Karin Wijsman start op 11 juli 2022 als afdelingshoofd Financiën en Verantwoording primair en voortgezet onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

De directies Primair en Voortgezet onderwijs zijn verantwoordelijk voor een toegankelijk en betaalbaar stelsel van primair en voortgezet onderwijs van kwalitatief hoog niveau. Hierbij is een goede samenwerking met docenten, ouders en scholen belangrijk, maar ook met gemeenten en andere departementen. Er ligt voor de komende periode een mooie opgave om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden, de gelijke toegang tot kansen die het onderwijs biedt te bevorderen en te stimuleren dat er voldoende goede leraren zijn om hier invulling aan te geven.

Drs. K. (Karin) Wijsman werkt momenteel als waarnemend afdelingshoofd Onderwijsprofessionals, Schoolontwikkeling en Digitalisering bij de directie voortgezet onderwijs bij het ministerie van OCW. Hiervoor was zij plaatsvervangend afdelingshoofd Financiën voortgezet onderwijs. Karin is haar loopbaan gestart als Rijkstrainee bij I&W een heeft vervolgens verschillende functies vervuld bij het Ministerie van Financiën. Karin studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Daniëlle Schiet, directeur Primair Onderwijs: “Er liggen verschillende belangrijke opgaven voor het onderwijs, waar we hard mee aan de slag zijn. Bij al deze uitdagingen spelen ook financiële aspecten een rol. Ik ben blij dat Karin bij ons aan de slag gaat als afdelingshoofd Financiën en Verantwoording. Zij heeft de kennis, kunde en positieve energie om, samen met haar teams, hier een belangrijke bijdrage aan te leveren.”

Karin Wijsman: “De afdelingen Financiën & Verantwoording primair en voortgezet onderwijs spelen de komende tijd een cruciale rol bij het laten landen van de extra regeerakkoordmiddelen op de juiste plek. Dat is een uitdagende klus. Ik kijk er naar uit om dat samen met de teams in goede banen te leiden.”

De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van OCW.