Norbert van den Hove programmadirecteur Versterken en Perspectief Groningen bij EZK

Norbert van den Hove wordt met ingang van 29 augustus 2022 programmadirecteur Versterken en Perspectief Groningen bij het programma directoraat-generaal Groningen en Ondergrond bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Norbert van den Hove is op dit moment plaatsvervangend directeur Ondernemerschap bij het Directoraat-Generaal Bedrijfsleven en Innovatie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hiervoor was hij MT-lid bij de directie Regio en Ruimtelijke Economie en MT-lid bij de directie Telecommarkt.

Norbert heeft Econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. In 2018 heeft Norbert het Kandidatenprogramma van de ABD afgerond.

Voor de programmadirecteur Versterken en Perspectief Groningen bestaat de opdracht uit het, samen met de regionale overheden en maatschappelijke organisaties, versnellen van de versterkingsopgave en het bieden van perspectief voor Groningen. Tevens geeft de directie invulling aan het opdrachtgeverschap van de NCG (Nationaal Coördinator Groningen).

Esther Pijs, programma directeur-generaal Groningen en Ondergrond: ”Norbert heeft als plaatsvervangend directeur Ondernemerschap veel gewerkt op het snijvlak van politiek, beleid en uitvoering en werkt hij graag aan complexe opgaves. Daarnaast heeft hij veel ervaring in regionale samenwerking op het gebied van economische structuurversterking. Norbert is creatief, oplossingsgericht en verbindend.”

Norbert van den Hove: "Over Groningen is al veel gezegd en geschreven. Het is juist belangrijk dat de Groningers een versnelling van de versterking gaan ervaren. Dit om een veilige woonomgeving en een goed perspectief voor de toekomst te creëren. Niet eenvoudig, wel belangrijk. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de collega’s te bouwen aan deze directie, mijn bijdrage te leveren aan het nieuwe directoraat-generaal en de grote opgave waar we met z’n allen voor staan."

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.