Heleen Uijt de Haag Directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen bij Financiën

Op 1 september 2022 start Heleen Uijt de Haag als directeur Buitenlandse Financiële Betrekkingen (BFB) bij het Ministerie van Financiën.

Drs. H. (Heleen) Uijt de Haag werkt sinds 2003 in verschillende functies bij de ministeries van Algemene Zaken en Economische Zaken en Klimaat, onder andere als politiek assistent van voormalig vicepremier Brinkhorst en als MT-lid van de Directie Europa en Internationale Zaken. Op dit moment is zij plaatsvervangend directeur Digitale Economie bij het ministerie van EZK.

Heleen Uijt de Haag studeerde Europese Studies/Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een Master of Business Administration van de Twente School of Management.

De directie Buitenlandse Financiële Betrekkingen is de schakel tussen het ministerie van Financiën en het buitenland en behartigt actief de Nederlandse financiële en maatschappelijke belangen in de Europese Unie en bij de internationale financiële instellingen.

Thesaurier-generaal Christiaan Rebergen is erg blij met de komst van Heleen: “Heleen brengt als leidinggevende veel ervaring mee in Europa en het werken met bedrijven. Dat is cruciaal om de agenda van dit kabinet vorm te geven in een onrustige tijd waarin internationale samenwerking op financieel terrein belangrijker is dan ooit.”

Heleen kijkt uit naar de start: “De directie BFB heeft een spilfunctie als het gaat om internationale samenwerking op financieel terrein. Die is van groot belang vanwege de sterk veranderende internationale context door onder andere de uitdagingen rond klimaat, de oorlog in de Oekraïne en geopolitieke spanningen. Het kabinet heeft een ambitieuze internationale en Europese agenda. Ik zet hiervoor graag mijn internationale, politieke en managementervaring in, met een open vizier naar stakeholders. Ik kijk er enorm naar uit om in deze uitdagende tijd leiding te mogen geven aan deze groep van professionals en om verbindingen te leggen met de wereld om ons heen.”

De benoeming is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van Financiën. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekendgemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.