Bart Rijs afdelingshoofd Communicatie bij VWS

Bart Rijs start op 1 september 2022 als plaatsvervangend directeur en afdelingshoofd Communicatie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, met de portefeuille advies en publiekscommunicatie. Hij gaat leidinggeven aan een team van circa 20 bevlogen communicatieprofessionals die de bewindspersonen en beleidsdirecties ondersteunen en adviseren over de communicatie richting een brede verscheidenheid aan doelgroepen.

Bart Rijs

Directeur Communicatie Mark van der Roer kijkt uit naar de samenwerking met Bart: 'Met de komst van Bart wordt onze communicatiedirectie versterkt met een ervaren vakman. Bart brengt daarnaast veel kennis en ervaring van binnen en buiten de overheid mee. Zijn inzichten kunnen we goed gebruiken bij de doorontwikkeling van de directie en onze communicatie-inzet richting een breed publiek'.
 
Bart Rijs: 'Gezondheid en welzijn staan eigenlijk altijd in de top van de burgeragenda. Dat vergt communicatie die niet alleen informeert, maar ook helpt het gesprek tussen beleidsmakers, belanghebbenden en burgers op een goede manier vorm te geven. Die uitgaat van de leefwereld van mensen en niet alleen overtuigt, maar ook ruimte biedt om te luisteren. Of het nu gaat om beleid voor een gezonde manier van leven, op een betaalbare manier tegemoetkomen aan de zorgvraag of waardig ouder worden, voor draagvlak en verbinding is creatieve en heldere communicatie noodzakelijk. Ik zie er enorm naar uit daar samen met mijn nieuwe collega’s een bijdrage aan te leveren'.

Bart is sinds 2019 directeur Communicatie en Advocacy bij War Child. Daarvoor was hij hoofd Communicatie bij de Raad voor de Rechtspraak en woordvoerder van de ministers van Economische en Buitenlandse Zaken. Na zijn studie biologie in Nijmegen was hij correspondent voor de Volkskrant in Rusland en voormalig Joegoslavië.

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. Vacatures voor ABD-functies worden breed bekendgemaakt en iedereen mag solliciteren.