Henriëtte Ribberink MT-lid directie Patiënt en Zorgordening bij VWS

Henriëtte Ribberink start op 1 augustus 2022 als MT-lid bij de directie Patiënt en Zorgordening (PZo) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij volgt hiermee Wouter van de Sande op die per 1 augustus plaatsvervangend directeur bij de directie Middelbaar Beroepsonderwijs wordt bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Henriëtte is momenteel projectleider en coördinerend beleidsmedewerker bij de directie PZo. Zij is onder andere verantwoordelijk voor vraagstukken rond bekostiging, ordening en toezicht in de gezondheidszorg en coördinator op het gebied van winstuitkering door zorgaanbieders. Voordat zij bij VWS kwam te werken was Henriëtte Beleidsmedewerker werkzaam bij de Raad voor de Rechtspraak.

Henriëtte studeerde Economics and Business Economics en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Fred Krapels, directeur PZo: “Henriëtte heeft zich in haar huidige coördinerende rol sterk ontwikkeld tot MT-lid en is inhoudelijk heel goed thuis op het brede terrein van PZo-onderwerpen. Daarbij past zij met haar plezierige persoonlijkheid naadloos in het MT van onze directie.”  

Henriëtte Ribberink: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt bij de directie PZo. In deze periode heb ik de zorg beter leren kennen en kunnen werken aan verschillende thema’s, om de gezondheidszorg voor alle burgers van Nederland te verbeteren. Hoe houden we de zorg betaalbaar, kwalitatief op orde en ook toegankelijk, voor iedereen? Met de stap naar MT-lid ga ik samen met collega’s en partijen uit de sector verder werken aan belangrijke vraagstukken die spelen in de zorg. Ik heb veel zin in om hieraan bij te dragen vanuit mijn nieuwe rol.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via de algemene procedure voor functies binnen de Algemene Bestuursdienst. De werving en selectie voor deze benoeming is gedaan door Bureau ABD en het ministerie van VWS. De vacature is zoals gebruikelijk opengesteld, hoewel de organisatie al een geschikte kandidaat op het oog had. Na een zorgvuldige procedure, is deze het ook geworden.